Ondernemend Heusden werkt aan de duurzaamheidsopgave. Vaak ontbreken de kennis en organisatiekracht om individuele initiatieven te ontplooien of collectieve mogelijkheden te onderzoeken. Om gezamenlijke duurzaamheidsprojecten uit te kunnen voeren, is de Green Deal opgesteld. De Green Deal beschrijft de rollen en de wederzijdse verwachtingen van de verschillende samenwerkingspartners. Jaarlijks worden de doelstellingen en concrete projecten geëvalueerd. In het uitvoeringsdocument worden eventuele herzieningen bijgehouden. De Green Deal heeft een looptijd van vijf jaar en is gestart op 1 mei 2023. Alle bedrijven gevestigd in de gemeente Heusden kunnen deelnemen.

Maandag 17 april werd Green Deal 2023-2027 ondertekend door: De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Midpoint Brabant, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), Ondernemend Heusden en Waterschap Aa en Maas.

Deelnemers Green Deal Heusden

Aanmelden Green Deal

Als deelnemer aan de Green Deal word je geholpen en ontzorgd op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing:

* Gratis energiescan en een jaar begeleiding in de opvolging. Als deelnemer van de Green Deal Heusden kan je je aanmelden voor een energiescan. Het bedrijf Klimaatroute belt je dan om een afspraak te maken. Wat houdt de begeleiding en de energiescan in? Na het maken van een afspraak bezoekt de gespecialiseerde adviseur van Klimaatroute jouw bedrijf. De adviseur kijkt onder andere naar de verlichting, verwarming en isolatie. Een energiescan geeft een duidelijk beeld over haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen die passen bij je bedrijf. Na het adviesbezoek ontvang je een rapport met alle mogelijkheden om jouw (bedrijfs)pand te verduurzamen. Het opstellen van een stappenplan of hulp bij de aanvraag van subsidies en offertes behoren tot de servicemogelijkheid.

Kosten deelname

Je wordt deelnemer van Green Deal Heusden voor een periode van minimaal drie jaar. De kosten voor deelname zijn als volgt:

Word deelnemer

Ontzorgd worden op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing? Klik op de knop hieronder!
Heb je vragen sturen dan een bericht naar info@ondernemendheusden.nl.

Meer over Green Deal Heusden