Dag van de Techniek - terugblik 10 juni 2023

Zaterdag 10 juni hebben wij jong en oud mogen verwelkomen tijdens de Dag van de Techniek – welke gehouden werd bij Veluw Metal Creations (VMC) in Nieuwkuijk. Ondanks het warme weer zijn er maar liefst 800 bezoekers geweest (!). Tijdens deze dag konden kinderen kennis maken met techniek. Door zelf de techniek te beleven, hopen we dat wij kinderen hebben kunnen inspireren en enthousiasmeren om voor een technische opleiding te kiezen. In totaal deden er circa. 40 bedrijven / onderwijsinstellingen mee uit de Gemeente Heusden. Tijdens deze dag lieten verschillende bedrijven de techniek achter hun productzien. Op een interactieve manier.

Wij kijken vol trots terug op deze succesvolle dag, en zijn vooral blij met het samenwerkingsverband tussen de bedrijven, gemeente en onderwijsinstellingen uit de regio.

Heel veel dank aan gastbedrijf Veluw Metal Creations als medeorganisator voor hun gastvrijheid en betrokkenheid. Zodra de datum van de editie 2024 bekend is, laten wij jullie dit uiteraard weten. We kunnen alvast verklappen dat wij in 2024 te gast zijn bij Hydro Extrusion Drunen.

Zie hieronder ook een sfeerimpressie van de Dag van de Techniek. Onderaan de vlog van Felix en Tian. Dit is een beeldverhaal inclusief interviews met deelnemers en bezoekers.