Stichting Ondernemend Heusden ontvangt €10.000,- van Rabobank voor energie-uitdagingen op Metal Valley/ Groenewoud

Rabobank vierde haar 125-jarig jubileum met een bijzondere aankondiging: als onderdeel van de inzet voor duurzaamheid en lokale gemeenschappen, stelde zij dit jaar een extra bedrag van €125.000 beschikbaar voor lokale verduurzamingsinitiatieven.

Dit geld werd verdeeld over verschillende Rabo-regio’s, waarbij elke regio €125.000 mocht ontvangen.

Ondernemers op Groenewoud / Metal Valley kampen met energie-uitdagingen, daarom heeft Stichting Parkmanagement Heusden namens Stichting Ondernemend Heusden een aanvraag ingediend om kans te maken op één van deze budgetten voor verduurzamingsinitiatieven.

En met succes!

De stichting heeft een donatie van €10.000,- ontvangen voor een energie-inventarisatie en technisch onderzoek. Dit gaat helpen om verdere stappen te zetten naar een duurzamere toekomst voor onze regio. NU samen voor toekomstig bestendige bedrijvenparken.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

    • Stichting Ondernemend Heusden heeft sinds 2023 een Green Deal gesloten om te komen tot een verduurzaming van de bedrijven en de bedrijvenparken in Heusden. Stichting Ondernemend Heusden stimuleert via de Green Deal onder andere energiebesparing en productie van duurzame energie voor de bedrijven. Ze is onafhankelijk en heeft geen commercieel belang;
    • De gelden vanuit de Rabobank worden ingezet om te komen tot oplossingen voor de netcongestieproblematiek en het verder verduurzamen van Groenewoud en Metal Valley. Hiervoor wordt bij de bedrijven die deelnemen aan de Green Deal een energie-inventarisatie uitgevoerd. De resultaten van deze inventarisatie worden samen met Enexis uitgewerkt middels een plan van aanpak en de technische maatregelen.

Sluit ook aan bij de Green Deal >> Meer info en aanmelden vind je hier

Heb je vragen over de energie en/of duurzaamheidsinitiatieven of wil je persoonlijk advies? Stuur dan een berichtje naar info@ondernemendheusden.nl  

Op de foto (van links naar rechts):
Arnold Versteeg (secretaris stichting Ondernemend Heusden, tevens voorzitter Stichting Parkmanagement Heusden) – Frans Pijnenburg (De Wit Elektro) – Marc Leijtens (Rabobank) – Perry Verberne (Van Beek) – François van Son (Solaris Parkmanagement B.V.)