Gastlocatie 2024: Hydro Extrusion Drunen B.V

Op zaterdag 8 juni 2024 vond de zesde editie van de Dag van de Techniek Heusden plaats bij gastbedrijf Hydro Extrusion Drunen. Een evenement dat steeds meer aan populariteit wint, georganiseerd door Ondernemend Heusden en Hydro Extrusion Drunen. Het evenement trok dit jaar maar liefst 1500 mensen, waaronder bezoekers en deelnemende Heusdense bedrijven, scholen en regionale organisaties en hun medewerkers, opnieuw een mooie stijging ten opzichte van de vorig editie. 1150 mensen wisten in 2023 hun weg te vinden naar gastbedrijf van Veluw Metal Creations.

Een wereld vol techniek voor jong en oud

De Dag van de Techniek Heusden richt zich voornamelijk op kinderen, jongeren en zij-instromers, met als doel hen kennis te laten maken met de fascinerende wereld van techniek. Deze dag biedt een scala aan activiteiten, verzorgd door 48 verschillende technische bedrijven en organisaties uit de regio. Dit jaar konden de bezoekers deelnemen aan diverse hands-on activiteiten, zoals: het lassen van naamplaatjes, zich certificeren tot gevelbouwer, hun innerlijke interieurbouwer tot leven laten komen met een VR-bril en het maken van een lamp. Zo laten we zien dat techniek divers én overal is.

Feestelijke opening en inspirerende hoogtepunten

De dag begon feestelijk met een officiële opening door Wethouder Thom Blankers en Plantmanager Ben Mul van Hydro Extrusion Drunen. Na de opening onthulde Wethouder Peter van Steen de Bosbessenbus. Initiatiefnemer Frans van Buul en Wethouder Peter van Steen wisten het publiek te boeien met hun enthousiasme en deelden kennis over het ontstaan van de Bosbessenbus.

Een groeiende traditie

De zesde editie van de Dag van de Techniek Heusden markeert een mijlpaal in de geschiedenis van het evenement. Met een groeiend aantal bezoekers en steeds meer deelnemende bedrijven, blijft het evenement zich ontwikkelen en uitbreiden. De toename in bezoekersaantallen dit jaar bevestigt de toenemende interesse en betrokkenheid van de gemeenschap in de wereld van techniek.

Conclusie

De Dag van de Techniek Heusden 2024 was een groot succes en onderstreept het belang om de volgende generatie te inspireren en informeren over de mogelijkheden binnen de techniek. Met de steun van lokale bedrijven en organisaties, en een sterke focus op educatie en innovatie, zal de Dag van de Techniek Heusden ongetwijfeld blijven groeien en bijdragen aan een toekomst waarin techniek een centrale rol speelt.

Dit evenement toont aan hoe samenwerking tussen bedrijven, overheid en onderwijsinstellingen kan leiden tot inspirerende en leerzame ervaringen voor jong en oud.

Dag van de Techniek is een van de projecten van Ondernemend Heusden.